25 jun 2019

Warm water hoeft niemand uit te vinden, daarom delen we graag inspirerende acties van onze Oost-Vlaamse speelpleinen

En deel gerust ook jullie (nieuwe) initiatieven door ze door te mailen naar sylvia@speelplein.net 


De jeugddienst van Deinze en speelplein Doekeewa organiseren bij de start van de zomervakantie voor de derde maal de ‘Familiebivak’. Met het hele gezin kan je in tenten gaan kamperen in de natuur van het Kraandelpark. Op die manier kunnen families in hun eigen stad kennismaken met het avontuurlijke van kamperen en de frisse buitenwereld. Speelplein Doekeewa staat tijdens het familiebivak garant voor leuke randanimatie voor jong en oud.


Speelplein Awimbalieje gaat via hun facebook pagina op zoek naar materiaal om nog meer te kunnen knutselen, verkleden, spelen, enzovoort! Een toffe manier om hun netwerk aan te spreken, te zorgen voor hergebruik van materiaal én meer speelkansen voor kinderen. 


Een heldere visietekst, een andere naam en een gloednieuw embleem: 't Speelplein Aalst wordt voortaan Speelplein Kirrebisj. De nieuwe naam is Aalsters voor 'gek', wat past bij de identiteit van het speelplein, maar ook bij de kinderen, animatoren én Aalst. 1 speelplein met meerdere locaties om kinderen een zorgloze en echte vakantie aan te bieden waar naar hartenlust gespeeld kan worden is het uitgangspunt van speelplein Kirrebisj.

Benieuwd naar hun bijhorende visietekst


Speelplein De Speelvogel uit Aalst maakt elke vakantieweek een tof filmpje vol sfeerbeelden! Tof voor kinderen en animatoren om na te genieten, voor ouders om sfeer op te snuiven én om nieuwe kinderen en ouders te prikkelen. Check hun facebookpagina om eens te spieken! 


Speelpleinen Aalter deelt in aanloop naar de zomer concrete tips om milieubewust deel te nemen aan het speelplein. 

Zo zetten ze kinderen én hun ouders aan om afval te beperken en met de fiets naar het plein te komen. Goed voor de kinderen, het plein én onze planeet!