13 mei 2019

Gratis sessie "Meet the parents"

Naar aanleiding van de tool "Meet the parents" organiseert Odisee Hogeschool ook een aantal gratis train-de-trainer-sessies.

Train de trainer

Iedereen kan zelfstandig aan de slag met de tool. Maar als je geen zin hebt om de handleiding te lezen of je wil precies weten hoe de vork in de steel zit, kom dan naar de gratis train-de-trainer-sessies.

  • 06/06 bij Odisee Hogeschool (10u-12u30, Brussel)
  • 12/06 bij De Aanstokerij (10u-12u30, Leuven)
  • 14/06 bij de VDS (10u-12u30, Gent)

Inschrijven daarvoor doe je hier.

Elke deelnemer krijgt een exemplaar en goodiebag mee naar huis.


De tool "Meet the parents"

Deze gloednieuwe tool werd specifiek voor en met het jeugdwerk (waaronder de VDS) ontwikkeld en wil jeugdwerkingen en hun begeleiders in groep laten zoeken hoe contact en communicatie met ouders te verbeteren.

Via concrete situaties denk je na over je relatie met ouders. Op welke vragen bots je als animator of als groep? Kan en moet de speelpleinwerking het anders aanpakken in de toekomst? De tool geeft richtvragen mee (bijvoorbeeld: als een kind niet genoeg medicatie mee heeft, is dat dan bewust vanuit een pedagogische visie of vanwege vergetelheid, mag je wel medicatie geven als begeleider, …).

Tricks en handvaten zetten je op weg in het zoeken naar een antwoord. Dit speels reflectie-instrument is modulair opgebouwd zodat speelpleinwerkingen er op hun maat mee aan de slag kunnen gaan.


Een gratis exemplaar cadeau

Als partner van dit project en dankzij de Odisee Hogeschool kunnen wij elke speelpleinorganisator een gratis exemplaar van de tool bezorgen. Deze worden in de komende maanden verspreid.

Vraag ernaar bij jouw lokale ondersteuner.


Speelplein door de bril van ouders

Nav de onderzoeken van Odisee Hogeschool over jeugdwerk en ouders en ouders en jeugdwerk, schreef de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk een infofiche met resultaten en praktische tips.

Ook op onze beter spelen-pagina's over externe relaties kan je meer info terugvinden.