04 apr 2019

CTRL+ALT+PLAY | 4 MEI 2019 | GENT

Regionale trefdag van VDS OVL

CTRL+ALT+PLAY geannuleerd

Tot nu toe kregen we heel weinig inschrijvingen binnen voor deze trefdag. Daardoor zijn we genoodzaakt om deze - spijtig genoeg - niet te laten doorgaan. 

Wil je graag aanwezig zijn op een trefdag, dan kan je ook nog aansluiten op Press Play op zaterdag 27 april. Meer info vind je op https://www.speelplein.net/vorming/trefmomenten/WVL/pressplay_2019


Zaterdag 4 mei toveren we opnieuw om tot een gezellige trefdag voor alle (Oost-)Vlaamse speelbeesten. Na 15-jaar Doe-Je-Zindag kiezen we met CTRL+ALT+PLAY voor een nieuw format met focus op vorming met een stevig speels sausje. Daarnaast wordt het voor velen ook een prettig weerzien met mede-animatoren, cursisten én VDS-vrijwilligers. Of je nu een kersvers-animator bent of een pak ervaring hebt, met deze trefdag ga je fris geïnspireerd de zomer in. 


Laat het verlangen naar de zomer maar groeien; spelen, ravotten en plezier beleven!


Hoe ziet onze CTRL+ALT+PLAY namiddag eruit?

  • 12u30: Onthaal
  • 13u00: Zorg dat je er zéker bent, want we vliegen er VDS-style helemaal in! 
  • 14u15: sessies deel I en deel I+II.  
  • 16u00: vieruurtje 
  • 16u15: sessies uit deel II en deel I+II.
  • 18u00: afscheid
  • 18u30: tijd om nu wel echt naar huis te gaan :) 

Sessie aanbod

SESSIES DEEL I: 14u15 - 16u00

- Spelen met TV-formats 

Van 'De Mol' tot 'Blind Getrouwd': succesprogramma's met een pak kandidaten én kijkers. Wat maakt deze TV-formats zo aantrekkelijk? We laten ons inspireren door huidige succesprogramma's en halen er nog enkele vanonder het stof. Zo heb je alvast een pak inspiratie en concrete activiteiten voor deze zomer. 

 

- Spelen op beton 

Op een goeie laag beton kan je al eens hard tegen de grond gaan. We laten ons niet tegenhouden en kiezen voor speelse én avontuurlijke spelen voor op de betonnen speelplekken. #goegespeeld 

- Engagement op het speelplein (voor ervaren animatoren en hoofdanimatoren)

Jongeren zijn de motor van het speelplein. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat hun engagement groot genoeg blijft om van elke speelpleindag een fantastische vakantiedag te maken, voor kinderen én animatoren. Samen gaan we op zoek én aan de slag!  

- Eco-eco-eco

Meer en meer jongeren liggen wakker van ecologie en duurzaamheid. Wil je als speelplein kleine en grote dingen aanpassen om wat meer zorg te dragen voor onze wereld en omgeving? We nemen het even onder de loep, zorgen voor inspiratie en zoeken naar een toffe speelse manier om kinderen op het speelplein hierbij te betrekken. 

SESSIES DEEL II: 16u15 - 18u00

- Risicovol spelen 

Durf jij al eens wat meer de grenzen opzoeken van uitdagend spelen? We inspireren je met het verleggen van die grenzen, maar zorgen ervoor dat risicovol niet ontspoort in ondoordacht. Laat je o.a. onderdompelen in 'spelen met vuur'. 

- Korte spelen schud je zo uit je mouw

Korte spelletjes komen altijd van pas, als opwarmertje, om een wachtmoment leuk in te vullen, terwijl je op stap bent of op de bus zit. We zorgen voor een pak kant-en-klare spelletjes, zodat je de ganse zomer vanalles zomaar uit je mouw kan schudden.  

- Maatschappelijke kwetsbaarheid op het speelplein (ervaren animatoren en hoofdanimatoren)

 Stap even mee in de wereld van kinderen uit een maatschappelijk kwetsbare situatie. We laten onze eigen verwachtingen wat meer los en zorg mee voor een positieve ervaring. En dat loont de moeite, want: vakantie op het speelplein is er voor iedereen!

- Materiaal beheren doe je easy-peasy-zo

Niets zo frustrerend als materiaal niet terugvinden of plots beseffen dat je het niet meer hebt. We zorgen voor wat inspiratie over hoe je materiaal in het materiaallokaal, de winkel, de EHBO vlot kan organiseren en animatoren én kinderen inspireren. We maken ook werk van enkele toffe methodieken om kinderen te betrekken bij je opkuis. 

Sessies Deel I + Deel II: 14u15-16u00 en 16u15-17u30

- Wordt (de ideale) stagebegeleider 

Dit is een sessie voor ervaren animatoren die stagiairs zullen begeleiden en beoordelen, maar (nog) geen attest van hoofdanimator hebben.

  • Wat is het ideale stagetraject?
  • Wat is je eigen begeleidersstijl bij het ondersteunen van stagiairs?
  • Hoe begeleid je een evaluatie en hoe geef je feedback? 
  • Leer het trajectboekje kennen

Deelnemers mogen na deze sessie officieel stagiairs begeleiden in hun traject naar een attest van animator of hoofdanimator. 



Praktische informatie

Prijs & inschrijven

 

Niet-leden

Lid van de VDS

Factuur

Individuele inschrijving

€6

€5

 

nee

 

 

(Groeps)inschrijving door de verantwoordelijke

 

€6

€5

ja

Inclusief alle vormingen, uitwisselingen en speelmomenten.
Bekijk de ledenlijst

Na de inschrijving ontvang je een automatische e-mail met de betalingsgegevens. 

 

Wil je een factuur ontvangen?

Geef een seintje (via welke animatoren je net zelf hebt ingeschreven of doe jouw inschrijving via de groepsinschrijving dan maken we automatisch voor deze deelnemers een factuur aan.

Werk je met een bestelbon?

Stuur deze vóór het trefmoment op naar "> of naar Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen. Het is niet mogelijk om een factuur te maken voor animatoren die individueel inschreven!




Hoe geraak ik er?

Te voet of met de fiets

We willen de parkeerhinder voor de buurtbewoners zo veel mogelijk beperken. We raden daarom aan om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Zowel fietsers als voetgangers kunnen de ingangen van het Lousbergpark aan de Tarbotstraat of aan de Forelstraat gebruiken. De ingang aan de Karperstraat is enkel door voetgangers te gebruiken.

Met het openbaar vervoer

CTRL+ALT+PLAY is vlot bereikbaar met de trein (15 à 20 min stappen van Gent Dampoort), maar ook met de bus (5 min stappen). 

Bus vanuit Gent-Dampoort

  • Bus 6 Mariakerke Post – Gent Watersportbaan: afstappen aan Gent Lousbergkaai
  • Bus 17 of 18 P+R Oostakker: afstappen aan Gent Lousbergbrug
  • Bus 70 of 78: afstappen aan Gent Eendrachtstraat

Vanuit Gent-Sint-Pieters

  • Bus 70, 71, 76, 77: afstappen aan Gent Lousbergbrug

Voor de actuele reistijden raden we je aan om voor het vertrek steeds de site van de NMBS en van De Lijn te raadplegen.

Met de auto
  • Vanuit Brussel/Aalst:

Volg de E40 richting Gent tot in Zwijnaarde. Neem daar de afrit en rijd verder op de E17 richting Antwerpen. Je neemt op de E17 de afrit Gent-Centrum. Ga verder rechtdoor langs de Zuidparklaan en houdt daar links aan. Je rijdt dan vanzelf de parking binnen.

  • Vanuit Sint-Niklaas/Lokeren

Je neemt op de E17 richting Gent-Kortrijk de afrit Gent-Centrum. Ga verder rechtdoor langs de Zuidparklaan en houdt daar links aan. Je rijdt dan vanzelf de parking binnen.

LET OP: kosten voor deze parking zitten niet in de inschrijving begrepen.

  • Vanaf de parking te voet naar de locatie

Ga op het Graaf van Vlaanderenplein links de Tweebruggenstraat in. Wandel over de twee bruggen die je zal tegenkomen. Sla daarna meteen rechtsaf naar de Ferdinand Lousbergkaai. Wandel ongeveer 50m en neem dan terug de eerste links (Forelstraat). Aan de rechterkant bevindt zich de ingang tot het Lousbergpark.

Met de Auto (Kiss & Ride)

Je laat je brengen en oppikken door een enthousiaste chauffeur? Super, dat bepert de parkeerhinder.

Stel je GPS in op de tarbotstraat, Gent. De rechterkant van deze eenrichtingsstaat wordt voor een dagje omgetoverd tot een K&R-zone.


Hier vind je ons kantoor in Gent


Veel gestelde vragen

Welke kleren doe ik het best aan?

Doe je speelkleren aan!
Niets is fijner dan een hele middag gewoon volledig los te kunnen gaan.
Voor de echte fans zijn verkleedkleren natuurlijk ook toegestaan.

Een sessie is volzet. Kan ik me toch inschrijven voor die sessie?

Helaas is dat niet meer mogelijk.
Indien je er echt van overtuigd bent dat dat jouw sessie is, vraag dan op de dag zelf aan de infostand of er nog een plaatsje is vrijgekomen. First come, first serve.

Kunnen we ter plekke nog iets kopen om te eten of te drinken?

Ja, we voorzien drankjes aan één euro en je zult ook een braadworst kunnen kopen. 

Ik ben niet ingeschreven, kan ik toch nog komen?

Ja, dat kan! Maar je kunt enkel aansluiten bij de sessie die nog niet volzet zitten. Dus best van al toch op voorhand inschrijven :) 

Ik heb me ingeschreven voor een evaluatiemoment in de voormiddag, kan ik ook deelnemen?

Het evaluatiemoment loopt van 9 tot 13u. We zorgen ervoor dat je nadien kan aansluiten bij CTRL-ALT-PLAY. 

Ik wil nog iets wijzigen aan mijn inschrijving, kan dat?

Stuur een mailtje met je vraag naar , dan bekijken we of het nog lukt om bij de andere sessie aan te sluiten.  

Ik wil mijn inschrijving annuleren

Hiervoor mail je best naar

Waarvoor ben ik verzekerd?

De deelnemers zijn binnen het terrein van het event en tijdens de begeleide activiteiten verzekerd tegen lichamelijke letsels en burgerlijke aansprakelijkheid. De kosten ten gevolge van het aanbrengen van materiële schade ten nadele van andere deelnemers of van het terrein dienen door de deelnemers zelf gedragen te worden.

Publicatie en privacy van deelnemers

De persoonlijke gegevens die je aan ons overmaakt bij inschrijving worden op onze beveiligde website permanent bewaard en worden enkel door VDS-medewerkers die deze gegevens nodig hebben verwerkt. Gegevens worden nooit aan derden overgemaakt tenzij dit noodzakelijk is en nooit meer dan nodig (bv. aan overheidsdiensten, externe begeleiders van vorming…).    

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw maakt foto’s en filmpjes van deelnemers. Het betreft meestal spontane foto’s en sfeerbeelden. Soms worden er ook gericht foto’s genomen. Voor deze foto’s vragen we bij inschrijving of aanvang expliciete toestemming zoals de privacywet voorschrijft. Bij jongeren -16 jaar vragen we toestemming aan de ouders. Beeldmateriaal wordt teeds met respect gebruikt in onze nieuwsbrief, brochures, op promomateriaal, onze website en sociale media, alsook bewaard in functie van rapportering aan de overheid en andere organisaties die ons financieel steunen. 

Via  kan je op elk moment vragen om je keuze aan te passen en je persoonlijke gegeven opvragen, verbeteren of laten wissen.”

We hechten veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens en het respecteren van jouw privacy. Lees ons volledige privacybeleid.



Vragen en info


Sylvia Vandaele
Lokaal ondersteuner Oost-Vlaanderen

0488 31 66 87