05 mrt 2019

Speelpleinnieuws uit de provincie Antwerpen

  • Eind 2017 gingen de jeugdlokalen in Herselt in vlammen op. Goed nieuws! Midden februari startte de afbraak van de afgebrande jeugdlokalen. Spons over de zwarte herinnering, klaar voor een nieuw hoofdstuk met gloednieuwe lokalen!
  • In Niel kwamen de nieuwe speelpleintarieven op de gemeenteraad. De annulatieregeling zorgde voor onenigheid. Een inwoner van Niel: eerste kind 6 euro/dag, tweede kind van hetzelfde gezin 5 euro. Niet-inwoners van Niel, maar de kinderen lopen wel school in Niel: eerste kind 11 euro/dag, tweede kind 10 euro. Bij annulatie dient het volledige bedrag betaald te worden. 
  • Ook in Ranst worden er veranderingen doorgevoerd naar aanleiding van een toenemend aantal kinderen en het gebrek aan animatoren. Vanaf de paasvakantie wordt er gewerkt met een maximumaantal van 150 kinderen, in zes leeftijdscategorie├źn. Per 7 kinderen wordt er gestreefd naar 1 animator. Over de nieuwe manier waarop de speelpleinwerking wordt georganiseerd werd stevig op de gemeenteraad gedebatteerd.
  • Dat gebeurde ook in Puurs-Sint-Amands waar na protest van ouders en animatoren toch 4 weken speelpleinwerking deze zomer zullen doorgaan in Sint-Amands in plaats van de eerder aangekondigde 2. "We hebben de gevoeligheid van deze wijziging in het hele fusieverhaal onderschat", klonk het.

Speelplein-evenementen

Wil je hersenen laten kraken? Dan is de 16de Marvakwis van het speelplein Galbergen op 19 april jouw ding! Inschrijven kan hier.


Laat het ons weten

Iets nieuws op je speelplein?
Zelf een te gek spel bedacht?
Op weekend geweest?
Organiseer je iets?

Laat het weten aan kim@speelplein.net