11 sep 2018

Schoolstage lopen of werken bij de VDS

Schoolstage lopen bij de VDS?

Gedurende het hele jaar biedt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) stageplaatsen aan waar jij, de VDS en het speelpleinwerk beter van worden! Het aanbod is divers!

Meer dan sociaal-cultureel werkers...

Moet je filmpjes maken, ontwerptaken uitvoeren, studeer je communicatiewetenschapen of vertaler-tolk? Ben je op zoek naar een stage kantoor en wil je administratief groeien. Scherp je talenten aan als eventmanager in spé of ga aan de slag met een relevant onderwerp voor je thesis? 


Op zoek naar een thesisonderwerp?

De VDS plaatste op www.wetenschapswinkel.be een 7-tal relevante onderzoeksvragen over speelpleinwerk. Als je kiest voor één van deze vragen, kunnen we je niet alleen uitstekend ondersteunen. Je bewijst de VDS en het speelpleinwerk met je thesisinhoud ook een grote meerwaarde.

7 onderzoeksvragen over speelpleinwerk
  • Verandert de visie van kinderen/animatoren op kinderen met een beperking door actief te zijn op een inclusief speelplein?
  • Wat zijn de oorzaken van de dalende diversiteit op het speelplein als kinderen doorgroeien naar tiener en later naar animator, hoofdanimator en VDS-vrijwilliger? Zijn er aanbevelingen?
  • Verandert de visie van kinderen/animatoren op kinderen met een beperking door actief te zijn op een inclusief speelplein?
  • Impactmeting van de procesbegeleiding die VDS aanbiedt – succesfactoren voor implementatie
  • Wat is de relatie tussen lokale speelpleinwerkingen en initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang?
  • Invulling van de ‘opvangfunctie’ en de ‘speelfunctie’ van speelpleinwerkingen in een gemeente door lokale beleidsmakers.
  • Implementatie van een animatorcursus naar het speelpleinwerk, wat loopt er fout?

Werken bij de VDS?

Vragen of info?


Liesbet Van Valckenborgh
Directeur HR

0491 96 68 87

VDS zkt PLOEGCOACH voor Oost-Vlaanderen

Contract van onbepaalde duur |Onmiddellijke indiensttreding
Solliciteren kan tot 31.12.2018
Uitvalsbasis Gent
 
 

De vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter onze organisatie. Het is jouw taak om hen intensief te coachen en te ondersteunen. Je ontwikkelt m.a.w. een sterk vrijwilligersbeleid en voert dat ook uit.

Concreet ben je vooral bezig met werving, dagelijkse coaching, praktische en administratieve ondersteuning, inhoudelijke aansturing, taakverdeling, opvolging van vergaderingen en thematische werkgroepen, loopbaanbegeleiding van vrijwilligers, managen van projecten …  De vrijwilligersgroep is een groep vol diverse talenten en het is jouw taak om elk talent optimaal in te zetten en verder te ontwikkelen.  

De vrijwilligers zijn voortdurend bezig met een breed gamma aan speelplein- en vormingsinhoud, ook van jou verwachten we dus een sterke basis op het vlak van jeugdwerk en vrijwilligersbeleid. 

Je werkt nauw samen met het regionaal bestuur, je regiocollega (lokaal ondersteuner) en het team van ploegcoaches. Je neemt ook deel aan de centrale werking van de VDS.

 

Bekijk de volledige vacature.