12 feb 2018

Hun eerste werkdag zit erop

Jeugdwerk voor Allen, een van oorsprong Oost-Vlaamse netwerkorganisatie kwam na de herschikking van de provinciale bevoegdheden over naar de Vlaamse overheid. Minister Sven Gatz investeert 300.000 euro en heeft ambassadeurs aangeduid om dit uitrol te coördineren. De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) is één van de ambassadeurs. En daarom moesten we de afgelopen op zoek naar 2 nieuwe collega's. 

Met trots stellen we Jelle en Kobe voor!


2 jeugdwerkers in hart en nieren.

Kobe: "Sommigen van jullie gaan mij misschien al kennen als VDS-vrijwilliger binnen de Limburgse ploeg. In mijn vrije tijd steek ik veel tijd in het reilen en zeilen van mijn eigen speelpleinwerking Zowiezo in Hasselt. Daarnaast maak ik graag tijd om ergens gezellig iets te gaan drinken."


Jelle: "Ik heb gewerkt op de jeugddienst van Leuven, en ik ben als vrijwilliger heel actief binnen Scouts & Gidsen Vlaanderen. Het volledige outdoor-gebeuren is mijn passie. Gaande van boulderen-rotsklimmen tot kajakken en winterkamperen. Ik geef veel vorming over technische thema's: kaartlezen, vuur maken, grote sjorconstructies en kleine knopen."


Wie coördineert welke regio?

  • De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) trekt Limburg en Antwerpen met Kobe aan het roer. Vlaams-Brabant vertrouwen we toe aan Jelle, die daarnaast ook Goe Gespeeld! onder de arm neemt.
  • Oranje vzw runt Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen met Jolien op kop.
  • De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) > Brussel 

Wat doet Jeugdwerk voor Allen?

Jeugdorganisaties kunnen op Jeugdwerk voor Allen een beroep doen om te leren hoe ze hun werking inclusiever kunnen maken: toegankelijker voor kinderen en jongeren met een beperking of die zich een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden. 


Op maat van speelpleinwerk?

Ben je op zoek naar voorbeelden, informatie, tips & tricks... rond inclusie op het speelplein?

De VDS bundelt alles op 1 plek: speelplein.net/beterspelen > toegankelijkheid.