13 mrt 2017

Ingrid en Harold, speelpleinvrijwilligers van het jaar!


De voorbije week, tijdens de Week van de vrijwilliger, ging de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) op zoek naar de speelpleinvrijwilliger van het jaar. Iedereen kon iemand nomineren. Zondag kwam de winnaar uit de bus. De VDS verraste niet één, maar 2 vrijwilligers in hun woning in Sint-Niklaas. Ingrid en Harold zetten zich al jaren in voor speelpleinwerking Kwammer. Lot, hun dochter, nomineerde haar ouders:

"Een hele week komen koken tijdens de volledagwerking voor het hele speelpleinteam, taxi spelen tot Oostduinkerke voor het weekend (tweemaal, heen- en terug), opruimen bij élke afbraak, random zorgen voor een vieruurtje bij de opbouw, de woonkamer ter beschikking stellen als het weer eens te koud is in het eigen lokaal... Niets is deze helden te veel!"


Niets is deze helden te veel!

Er waren 57 genomineerden. Vooral vrijwilligers van particuliere werkingen die achter de schermen veel voor de lokale werking betekenen, échte speelpleinfans. Mensen die met hart en ziel klaar staan voor de nieuwe generatie jonge helden. In de meeste gevallen ooit op het speelplein als animator begonnen en blijven plakken. Bekende gezichten die als het uitkomt nog al te graag als animator inspringen en het mooie weer maken!

Ook de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk wil alle speelpleinvrijwilligers enorm bedanken voor hun enthousiasme en inzet! De animator en hoofdanimator, de verantwoordelijke, de fruitmoemoe, de papa met de remorque, de keukenploeg...! Allemaal verdienen ze een stevige dankjewel! We kunnen helaas niet iedereen, zoals Ingrid en Harold, een ruiker bloemen bezorgen, maar alle genomineerden mogen wel een kaartje in hun brievenbus verwachten met lovende woorden!