08 sep 2016

Speelplein Zoeber wint Ecoshizzel

Hooglede - Vrijdag 26 augustus zette speelpleinwerking ‘Zoeber’ met ‘De Pretshow’ een orgelpunt achter de speelpleinwerking van deze zomer. Hun slotactiviteit ‘De Pretshow’, een show voor super getalenteerde kinderen waarbij ouders ook welkom waren, viel bij alle aanwezigen fel in de smaak. En speelpleinwerking Zoeber kreeg extra glans, want ze vielen ook nog eens in de prijzen dankzij hun unieke ‘fietsactie’. Naast dit alles werd er afscheid genomen van twee stuurgroepleden; Floor Gunst en Arnold Vandenbussche.

Speelpleinwerking Zoeber nam deze zomer deel aan ‘ECOSHIZZEL’, een wedstrijd waarbij de speelpleinen werden uitgedaagd om een ecologische, duurzame actie uit te werken. Twintig speelpleinen over gans Vlaanderen waaronder Hooglede, namen aan de wedstrijd deel.

Hoeve-ijs voor 200 kinderen als prijs!

De animatoren van Zoeber bedachten voor deze wedstrijd een heuse ‘fietsactie’ om meer kinderen aan te moedigen om met de fiets naar het speelplein te komen.

De voorbije week werd hiervoor onder andere een speciale fietsroute uitgestippeld waarbij kinderen konden aansluiten om naar het speelplein te fietsen. Ook de ganse week stond met het thema ‘Komkommeraan’ in het teken van ecologie en duurzaamheid.

Een jurylid van ECOSHIZZEL was laaiend enthousiast over deze actie, ze vond het ‘origineel, creatief en inspirerend’. Afgelopen vrijdag 26 augustus, mocht speelplein Zoeber daarom een prijs van ‘Recht van bij de boer’ in ontvangst nemen, goed voor lekkere hoeve-ijs voor zo’n 200 kinderen!

Afscheid nemen

Tijdens de Pretshow werd ook afscheid genomen van twee stuurgroepleden, twee monumenten zeg maar. Floor Gunst verhuist samen met haar vriend naar Nederland; en Arnold Vandenbussche was 17 jaar lang jeugdmedewerker van de gemeente Hooglede. Arnold heeft speelplein Zoeber in Hooglede op de kaart gezet en echt doen groeien. Zij werden bedacht met elke een schilderij met de handafdrukken van alle monitoren en kinderen.

Arnold Vandenbusssche wordt opgevolgd door nieuw aangetrokken medewerker Annelies Catteeuw. Zij is sinds juni aangesteld bij de dienst vrije tijd en neemt daarbij o.a. ook het luik ‘jeugd’ nu van Arnold Vandenbussche over.


Foto's en tekst (c) Eric Vanhooren
Voor het Nieuwsblad

Onze partner


Ecoshizzel “De Groene revolutie” is een wedstrijd voor het speelpleinwerk, gekoppeld aan een animatorenactiviteit. Georganiseerd door jeugddienst Globelink in samenwerking met de VDS.


Bekijk alle shizzels

Op fb/Ecoschizzel kan je alle acties van de deelnemende speelpleinen bekijken! 


Deelnemende speelpleinen

Het was weer een zomer vol enthousiasme, originaliteit, jong geweld en massa's dolgedraaide en revolutionaire speelpleinen! #GroeneRevolutie