Na de datum nu ook de fysieke locatie verplaatst!

OPGELET. 

Deze pagina is niet meer up to date.

Omwille van de huidige coronamaatregelen (11/2020) is het niet langer mogelijk om het speelpleincafé fysiek te laten doorgaan. In plaats hiervan organiseert VDS Antwerpen een digitaal uitwisselmoment voor de speelpleinen van Antwerpen. Voor meer informatie en de uiteindelijke Zoomlink check het facebookevent of vul de Padlet in. 

Deze pagina blijft online staan ter ere van het schone werk van onze grafisch ontwerper en omwille van de ambitie om het programma dat hieronder voorgesteld wordt in post-coronatijden nog steeds uit te voeren! 


(helaas niet meer) In de Supermarché (Maar wel ONLINE)

Winkelaars aller landen, verenigt u! Naar jaarlijkse traditie pakt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk regio Antwerpen uit met de gezelligste én goedkoopste speelpleinnamiddag in de provincie: het enige echte Speelpleincafé.

Kom lekker snuisteren in ons rijkelijk assortiment van voordelige vormingen en interessante uitwisselingen. Wie weet ga je wel naar huis met een hoop nieuwe ideeën waarmee je kan pronken bij de rest van je speelplein. Geniet tussen het winkelen door van een heerlijke pot en pint en laat je soigneren door de sympathiekste kassières die de VDS te bieden heeft.

Vrij spel staat 100% in Solden dus vergeet vooral niet te spelen spelen spelen. Winkelhieren was nog nooit zo plezant! Trek je schoonste supermarktkostuum aan en maak je borst maar nat! 

Waar mag ik me aan verwachten?

Het speelpleincafé gaat door op zaterdag 14 november 2020 op speelplein Speelmicroob in Lier tussen 13u en 17u. je kan tot twee keer toe kiezen uit ons aantrekkelijke vormingsaanbod of het staat je vrij om je helemaal te gaan uitleven in het open aanbod of om een stoeltje bij aan te schuiven in ons uitwissellingscafé.
Programma:
  • 13u00 - 13u30: Onthaal
  • 13u30 - 15u00: Sessieblok 1
  • 15u00 - 15u15: Pauze
  • 15u15 - 16u45: Sessieblok 2
  • 16u45 - 17u00: Afsluit

Wat houden die sessies dan precies in?

Sessieblok 1: 13u30-15u00

Reflecteren over jezelf en over je speelplein

Wie ben jij eigenlijk? En belangrijker: wie wil jij graag worden? Ontdek waar jij in uitblinkt en waar je speelplein in uitblinkt en leer hoe je kan groeien binnen het speelpleinwerk om zo van je eigen speelplein een nog leukere plek te maken.

SUPERDEAL! VOOR KENNERS

Speelpleinrealistisch bouwen

Hoe bouwen zonder panlatten en doeken? Basic en toch cool bouwen met materiaal dat op elk speelplein voor handen is? Leer bouwen vanuit de realiteit, en ga op zoek naar de grenzen van wat haalbaar is. En wie weet krijg jij wel tips en tricks om voor een prikje toch degelijk bouwmateriaal aan te kopen.

SUPERDEAL! VOOR KENNERS

Ecologisch knutselen

Ben je het ook beu om zoveel materiaal weg te smijten op het speelplein? Ontdek Waardevol Kosteloos Materiaal (WKM), ecologisch & duurzaam! Minder verbruik en meer hergebruik! Leer hoe je WKM verzamelt en ontdek wat je er allemaal mee kan doen.

EXTRA LIGHT

12+ op mijn plein

Wie, wat, hoe en waarom is een tiener?! Leer hoe je tieners het best betrekt op je speelplein en hoe je een tienerwerking opstart. Kruip in het hoofd van een tiener en ontdek wat hen interesseert en wat de meerwaarde is van een tienerwerking. Maak je speelplein tienerproof!

SPECIALIST

Sessieblok 2: 15u15-16u45

Reflecteren over jezelf en je speelplein

Wie ben jij eigenlijk? En belangrijker: wie wil jij graag worden? Ontdek waar jij in uitblinkt en waar je speelplein in uitblinkt en leer hoe je kan groeien binnen het speelpleinwerk om zo van je eigen speelplein een nog leukere plek te maken.

SUPERDEAL! VOOR KENNERS

Animatie maar dan anders

Heb je het een beetje gehad met de klassieke toneeltjes op je speelplein? Heb je honger naar meer uitdagende animatietechnieken? Dan is deze sessie voor jou! Leer spelen met licht en geluid, combineer verschillende technieken en pimp voor eens en altijd je animaties om tot knalspektakels.

SPECIALIST

Feedbackcultuur op het speelplein

Feedback, iedereen kent het maar hoe doe je dat nu ‘feedbacken op het speelplein’? Hoe geef je het best feedback, maar ook hoe ontvang je het? Hoe laat je animatoren groeien en bloeien? Ontdek samen met ons waarom een feedbackcultuur onontbeerlijk is voor elk speelplein.

SUPERDEAL! VOOR KENNERS

Veilig op stap

Ga je wel eens met je speelplein op stap, maar twijfel je altijd over hoeveel fluohesjes je nu precies moet meepakken of aan welke kant van de baan je moet stappen? Na deze sessie zijn er geen geheimen meer. Kom en tover jezelf om tot de ideale reisbegeleider! Wie wist dat een uitstap zoveel fun kon zijn?!

EXTRA LIGHT

doorlopend

Het uitwisselcafé

Moe van al dat shoppen?

Kom er eentje drinken in het gezelligste
uitwisselcafe van Vlaanderen. Kijk eens over het muurtje en ontdek hoe het er op andere speelpleinen aan toe gaat. Of beter nog, deel zélf je wijsheid en stoef met goede voorbeelden vanuit je eigen speelpleincarrière.

Open Speelaanbod

Nog steeds teveel energie?

Geen paniek, speelbeesten kunnen zich heel de namiddag uitleven in een open speelaanbod want ‘spelen’, daar draait het toch allemaal om? 

OPGELET: KLEREN KUNNEN VUIL WORDEN

VDS - infostand

Wat is dat nu precies voor een beest die "Vlaamse Dienst Speelpleinwerk"? 

Kom langs bij ons infostandje en ontdek wat wij als koepelorganisatie van het speelpleinwerk voor jou en je speelplein kunnen betekenen. Heb je eventueel interesse om ons team te vervoegen, laat het hier weten en ontvang gratis alle informatie die je nodig hebt!

Wie mag daar allemaal binnen?

Ben je pas op cursus geweest, en mis je je medecursisten nu al? Ben jij de grootste, kleinste, coolste, saaiste, meest opvallende of gewoon de meest 'doodnormale' speelpleinfanaat die er op jouw speelplein te vinden is?
Kom dan zeker langs, ontmoet oude bekenden en nieuwe vrienden! 
Echt ieder Antwerps speelbeest is welkom; dus ook jij!


Moet ik iets meepakken?

Niet per se, maar een hippe supermarktoutfit is altijd welkom en vergeet vooral je speel(plein)attitude niet! 


Sessies op maat van 3 profielen, maar kies vooral waar je zelf zin in hebt:

Up to date blijven?

Laat op Facebook weten dat je erbij bent en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Vragen of info?