12 nov 2019

Praktisch

Datum: 28 november 2019

Locatie: Scoutshuis Antwerpen, Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

Toegankelijkheid: De locatie is volledig toegankelijk

Inschrijven: tot en met 22/11/2019

PROGRAMMA

15u30 – 16u00: Onthaal

16u00 - 18u00:  Sessies

Dobbelspel omtrent maatschappelijke kwetsbaarheid en kansarmoede – City Pirates

Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende thema's zoals kansarmoede en kinderen en jongeren die opgroeien in maatschappelijk kwetsbare situaties? Dan is het dobbelspel van City Pirates iets voor jou. Dit dobbelspel is ontworpen om deelnemers mee te nemen in een verhaal. Tijdens dit spel ga je nadenken over verscheidene situaties die kunnen gebeuren. 

Inclusie binnen het jeugdwerk, een mooi verhaal verteld door Koraal vzw

Hoe kan je aandacht geven aan kinderen en jongeren met een beperking binnen je jeugdvereniging? Waar moet je op letten qua begeleidershouding en structuur? Hoe pak je dat inclusieve verhaal nu aan bij jou in de werking? De medewerkers van Koraal vzw komen hun verhaal vertellen. Zij werken al enige tijd volledig inclusief en willen hun ervaringen graag delen met jullie. Zo kunnen jullie zelf een mooi verhaal schrijven. 

18u00 - 19u00: Maaltijd + netwerkmoment

19u00 - 21u00: Sessies

De nieuwe vrijwilliger – Give a Day (Bart Wolput)

Hoe krijg je de huidige generatie jongeren gemotiveerd om in hun vrije tijd voor jouw vereniging actief te zijn? Hoe kan je hen betrokken houden bij je werking? Dezer tijden is het niet meer eenvoudig om langdurige engagementen te vragen van jongeren. Bart Wolput van Give a Day probeert jullie vragen te beantwoorden

EHBO bij kinderen/jongeren met een beperking – VIPS vzw

Waarop moet je letten wanneer je EHBO moet verzorgen bij kinderen en jongeren met een beperking? Hoe bereid je een jongere met de diagnose ASS voor op een medische verzorging? Waar moet je op letten? 

Op al deze vragen geven de medewerkers van VIPS vzw een antwoord. 

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan tot 22/11. Je kan je voor de hele vormingsavond inschrijven of voor 1 van de 2 vormingsblokken (namiddag of avond). Tussendoor is een gratis maaltijd voorzien.

Meer vorming?

Via Jeugdwerk voor Allen kan je ook gratis vorming ter plaatse aanvragen rond alle thema's die de toegankelijkheid van jouw speelplein verhogen.

Lees meer...