10 okt 2017

Schoolstage lopen of werken bij de VDS

Schoolstage lopen bij de VDS?

Gedurende het hele jaar biedt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) stageplaatsen aan waar jij, de VDS en het speelpleinwerk beter van worden! Het aanbod is divers!

Meer dan sociaal-cultureel werkers...

Moet je filmpjes maken, ontwerptaken uitvoeren, studeer je communicatiewetenschapen of vertaler-tolk? Ben je op zoek naar een stage kantoor en wil je administratief groeien. Scherp je talenten aan als eventmanager in spé of ga aan de slag met een relevant onderwerp voor je thesis? 


Op zoek naar een thesisonderwerp?

De VDS plaatste op www.wetenschapswinkel.be een 7-tal relevante onderzoeksvragen over speelpleinwerk. Als je kiest voor één van deze vragen, kunnen we je niet alleen uitstekend ondersteunen. Je bewijst de VDS en het speelpleinwerk met je thesisinhoud ook een grote meerwaarde.

7 onderzoeksvragen over speelpleinwerk
  • Verandert de visie van kinderen/animatoren op kinderen met een beperking door actief te zijn op een inclusief speelplein?
  • Wat zijn de oorzaken van de dalende diversiteit op het speelplein als kinderen doorgroeien naar tiener en later naar animator, hoofdanimator en VDS-vrijwilliger? Zijn er aanbevelingen?
  • Verandert de visie van kinderen/animatoren op kinderen met een beperking door actief te zijn op een inclusief speelplein?
  • Impactmeting van de procesbegeleiding die VDS aanbiedt – succesfactoren voor implementatie
  • Wat is de relatie tussen lokale speelpleinwerkingen en initiatieven voor buitenschoolse kinderopvang?
  • Invulling van de ‘opvangfunctie’ en de ‘speelfunctie’ van speelpleinwerkingen in een gemeente door lokale beleidsmakers.
  • Implementatie van een animatorcursus naar het speelpleinwerk, wat loopt er fout?

Werken bij de VDS?

Naast de aanwerving van 2 nieuwe projectmedewerkers (voor Goe Gespeeld! en Jeugdwerk voor allen) waarvoor de procedure loopt, is de VDS bijkomend op zoek naar 2 ploagcoaches in West- en Oost-Vlaanderen.

Gezocht: 2 Ploegcoaches voor West- en Oost-Vlaanderen (m/v/x)

Contract van onbepaalde duur |Onmiddellijke indiensttreding
Solliciteren kan tot 11.02.2018

Voor de ondersteuning van onze vrijwilligersploeg in West- en Oost-Vlaanderen is de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) op zoek naar 2 nieuwe voltijdse stafmedewerkers. (uitvalsbasis Gent)

Als gedreven jeugdwerker bouw jij de vrijwilligerswerking in de regio uit samen met de speelpleinondersteuner, jouw regionale collega. 

De vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter onze organisatie. Het is jouw taak om hen intensief te coachen en te ondersteunen. Je ontwikkelt maw een sterk vrijwilligersbeleid en voert dat ook uit.

Concreet ben je vooral bezig met werving, dagelijkse coaching, praktische en administratieve ondersteuning, inhoudelijke aansturing, taakverdeling, opvolging van vergaderingen en thematische werkgroepen, loopbaanbegeleiding van vrijwilligers…

Ook voor deze taken bouw je een actieve vrijwilligersgroep op, waarmee je intensief samenwerkt. De vrijwilligers zijn voortdurend bezig met een breed gamma aan speelplein- en vormingsinhoud, ook van jou verwachten we dus een sterke basis op het vlak van jeugdwerk en vrijwilligersbeleid.

Naast deze taken ontwikkel je, samen met je collega’s van de andere VDS-regio’s, ons regionale vrijwilligersbeleid en neem je deel aan de centrale werking van de VDS.

Bekijk de volledige vacature:
Stafmedewerker ‘Ploegcoach Oost-Vlaanderen’
Stafmedewerker ‘Ploegcoach West-Vlaanderen’


Vrijblijvend solliciteren kan altijd via .

Vragen of info?

In afwachting van de start van onze nieuwe directeur HR:

T 015 28 73 90 


Oeps...

Was je op zoek naar info over stage lopen op het speelplein? Klik hier