Digi-Café-ID

donderdag 19 november

Café-ID is een trefmoment voor alle animatoren, hoofdanimatoren en stuurgroepleden die tijdens het werkjaar betrokken zijn bij je speelplein. In ons Café-ID wisselen we gezellig ervaringen uit over allerlei speelpleinthema’s, zo staat er altijd iets interessant op ons programma voor jou en alle andere (hoofd)animatoren van je plein. Ook al zin om te komen? Dan ben je - digitaal - welkom op 19 november 2020. 


VOORBEELDEN EN ERVARINGEN HOREN VAN ANDERE SPEELPLEINEN OVER WAT WERKT, IS INSPIREREND EN GEEFT EEN BOOST OM ZELF AAN DE SLAG TE GAAN.

Op ons programma

Van 19u30 tot 21u30 kan je in ons digitaal café terecht voor een gezellige babbel en uitwisseling. Leer animatoren en hoofdanimatoren van andere werkingen kennen en raak verdiept in hun speelpleinverhaal. 

 

Tussen 19u30 en 19u45 gaan we van start met een gezellig intro, vanaf 19u45 bieden we 3 thema-uitwisselingen aan waartussen je kan kiezen. We sluiten af tussen 21u15 en 21u30. 

Omgaan met verregaand storend gedrag of agressie op het speelplein

Niet elke dag is een vat vol speelplezier, soms wordt de speelpleindag al eens gedwarsboomd door spanningen. Hoe we kunnen omgaan met dagdagelijkse spanningen, daar weten we vaak een antwoord op.

Maar soms weet een kind met zichzelf geen blijf en uit zich dat in verregaand storend gedrag of zelfs agressie. We denken samen na over een aantal situaties, hoe we ermee kunnen omgaan, wie ons kan helpen en hoe we tegelijk ook kunnen zorgen voor het feelgood van de voltallige groep. 

Zorgen voor een vlotte overgang van cursus naar stage op het speelplein

Op animatorcursus trekken is al een avontuur op zich, maar ook de overgang van cursus naar stage op het speelplein is voor veel jongeren als een tocht op onbekend terrein. Voor speelpleinen en stagebegeleiders is het een verrassing welke natuurlijke talenten animatoren al hebben en tegelijk afwachten welke noden zij hebben aan ondersteuning. Hoe kunnen we er voor hen én voor jullie voor zorgen dat deze samenwerking goed verloopt?

Dreamteam - werken aan 1 team in een diverse groepscultuur

“Het was beter in onze tijd en de nieuwe begrijpen niet wat speelpleinwerk is.” Verschillen in generaties, verschillen in omgaan met kinderen en het aanpakken van een spel. Frustraties ontstaan in de ploeg en teambuilding is niet meer leuk. Hoe pak je dit aan? Welke drempels zijn er en hoe kunnen ze weggewerkt worden? Hoe kunnen we terug het dreamteam van weleer worden?


Voor deze digitale editie vragen we je om je aanwezigheid te bevestigen op het FB event én daar ook jouw keuze van uitwisseling aan te geven

Waar moeten we dan zijn en hoe geraken we daar?

 

Geen wegomschrijving of parkeerplan deze keer. Deze digitale versie gaat door via Google Meet. Hier vind je de link naar de digitale ontmoetingsruimte

 

Voor Google Meet heb je geen specifiek programma of account nodig, enkel de link hierboven. Je gebruikt best een PC of laptop met camera en microfoon. Zo horen we je input én zien we je enthousiasme erbij ;-)


Ons facebook-event om andere (hoofd)animatoren uit te nodigen, vind je hier.


Met een vraag kan je ook steeds terecht bij VDS vrijwilligers én de VDS Lokaal Ondersteuners Daisy (WVL) en Sylvia (OVL). We maken met plezier even tijd voor jouw specifieke situatie. Je vraag op voorhand doorsturen kan altijd via  en