25 jan 2022

Lancering projectoproep 'Over Drempels'

De oproep kadert in het Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan (JKP) en bouwt verder op initiatieven zoals ‘Maak Tijd Vrij’ (2019), dat uitgevoerd werd door De Ambrassade en het vervolgtraject ‘Maak Samen Tijd Vrij’ (2021) dat werd uitgevoerd door Bataljong en De Ambrassade.  Met de projectoproep willen we samenwerkingsverbanden van lokale en regionale actoren opzetten. De bedoeling is om nieuwe initiatieven op te zetten of reeds bestaande goede praktijken verder te verdiepen om zo het recht op vrije tijd voor kinderen en jongeren in de jeugdhulp tussen 0 en 25 jaar te versterken.

Heb jij zin om samen met minstens één organisatie die een vrijetijdsaanbod realiseert voor kinderen en jongeren, één actor uit de jeugdhulp en één lokaal bestuur een kerngroep op te zetten en een duurzame samenwerking uit te bouwen om samen in te zetten op de vrije tijd van kinderen en jongeren in de jeugdhulp? Stuur dan je projectvoorstel in uiterlijk op 7 maart om 12 uur naar jkp@vlaanderen.be

Meer info

In de projectoproep vind je alle info over het doel van deze oproep, aan welke voorwaarden je moet voldoen, welke initiatieven in aanmerking komen en hoe en wanneer je een project kunt indienen.

Overtuigd, maar geen idee hoe te starten? Surf dan als de bliksem naar de website van ‘Maak Samen Tijd Vrij’ en ontdek de toolbox.  Met de toolbox kun je van A tot Z een traject doorlopen of gericht een methodiek kiezen die past bij jouw noden. Je vindt er een aantal schakels terug die essentieel zijn om een project te doen slagen, maar die volgens de eigen context gepland en vormgegeven kunnen worden.