03 apr 2019

Press Play

Regionale trefdag VDS WVL

Een amusante dag voor alle West-Vlaamse speelbeesten waar fun en vorming centraal staan. Daarnaast is het een leuk weerzien met mede-animatoren, cursisten en VDS-vrijwilligers. 


Press Play doet me verlangen naar de zomer; spelen, ravotten, plezier beleven!


Praktische informatie

Waar & wanneer?

Zaterdag 27 april 2019 (13u00 - 17u30) 
De Calidris, Strandlaan 1 Middelkerke (Westende)


Prijs & inschrijven

 

Niet-leden

Lid van de VDS

Factuur

Individuele inschrijving

€8

€5

 

nee

 

 

(Groeps)inschrijving door de verantwoordelijke

 

€8

€5

ja

Inclusief alle vormingen, uitwisselingen en speelmomenten.
Bekijk de ledenlijst

 

  • Na de inschrijving ontvang je een automatische e-mail met de betalingsgegevens.
  • Wil je als speelplein een factuur ontvangen? 

Geef een seintje (via welke animatoren je net zelf hebt ingeschreven of doe jouw inschrijving via de groepsinschrijving dan maken we automatisch voor deze deelnemers een factuur aan.

  • Werk je met een bestelbon?

Stuur deze vóór het trefmoment op naar "> of naar Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen. Het is niet mogelijk om een factuur te maken voor animatoren die individueel inschreven!



Hoe geraak ik er?

Met het openbaar vervoer

Wie met de trein naar Press Play komt, neemt best de trein richting Oostende om vervolgens de tram te nemen richting De Calidris (= richting De Panne). Vlak voor de deur van De Calidris stopt de tram. 

Met de auto

Vlak voor de Calidris is een parking waar je je kunt parkeren. Je kunt ook langs de kustbaan parkeren of in de straten rondom.



Dagplanning en sessies

Dagplanning

  • Welkom vanaf 13u00
    Kom gezellig in de flowerpower wereld van hippies. 
  • 13u50: eerste animatie van de dag
  • 14u: sessies deel I en deel I+II.  
  • 15u30: vieruurtje met aansluitend een animatie.
  • 16u: sessies uit deel II en deel I+II.

  • 17u30: afscheid
  • 18u: tijd om nu wel echt naar huis te gaan :) 

Sessie aanbod

SESSIES DEEL I: 14u - 15u30

- Van Bumba tot Ghost Rocker: 1 brok energie, veel vragen en heel veel fantasie. Ze zijn de jongsten van je speelplein en hoewel ze niet veel verschillen in leeftijd is er een groot verschil in leefwereld. Hoe maak je een uitdagend spel voor kleuters van 2,5 jaar tot 5 jaar? waar zitten de verschillen en welke gelijkenissen zijn er tussen de allerkleinsten en de 5 jarigen? leer in deze sessie alles over kleuters en hoe jij hen de tijd van hun leven kan geven!

- Welkom in de wondere wereld van het Speelplein: gemiddeld 9 maand op de schoolbanken, dus is het tijd om te spelen! Laat je fantasie prikkelen en kleed je ganse ruimte in zodat er niks, maar dan ook niks meer te zien is van het saaie lokaal. Laat niks aan het toeval over en neem kinderen mee naar Afrika, de onderwaterwereld, de Middeleeuwen, ... Om ze 's avonds alleen maar te horen zeggen: whaaa, we zagen vandaag leeuwen strijden met de ridders van de speelpleinorde! Beiden wilden ze om de hand vragen van de prinses. 

- And so de 'waiting-games begin': “Sh*it, de bus is te laat, nu zitten we hier nog 10 minuten.” “ Als je klaar bent met pipi doen, ga je gewoon tegen de muur staan.” “Oei, wacht, ik ben nog iets vergeten in het materiaalkot, hou jij de kinderen effe bezig?”.... Situaties die ons allemaal al eens zijn overkomen. Wat doe je dan? Saai wachten? AHNEE! SpelenSpelenSpelen! Je gaat naar huis met een hele hoop nieuwe 6-minute-games. Zo is er nooit nog een saai moment op het plein.

SESSIES DEEL II: 16u - 17u30

- Out of the box knutselen: gedaan met dromenvangers en zandtekeningen. We gaan aan de slag met tof materiaal en maken iets origineel, voor elke leeftijd. We stellen het Kosteloos Waardevol Materiaal des te meer op prijs en knutselen iets zaligs!

- It's showtime: na deze sessie ben jij de enige echte dramashowqueen van jouw speelplein.  Jij durft plat op je bek to the next level gaan, de kinderen hangen aan je lippen en je maakt ze wild enthousiast met jouw animatietalent!

- Ter land, ter zee en in de lucht met Jackass in de hoofdrol: Hoe speel je avontuurlijker op je speelplein? Tijdens deze sessie leer je wat avontuurlijk spelen is en hoe je nu echt kunt ravotten met de kinderen. Opgelet: deze sessie is niet geschikt voor watjes en al zeker niet voor pussies! 

Sessies Deel I + Deel II: 14u-17u30

- Jeugddienst Globelink: Globelink komt graag Ecoshizzel voorstellen: een megawijs spel voor speelpleinen waarbij we jullie  onderdompelen in een de wondere wereld van ecologie!  We checken hoe ecologisch jullie speeplein is én helpen jullie op weg om zelf een actie rond ecologie op poten te zetten! Maar wat vinden jullie eigenlijk van het spel? En hoe overtuigen we jullie om een actie in te dienen? We spelen & bespreken het allemaal op Press & play! 

- Aftermovie: leer hoe je een leuk filmpje van je speelpleinwerking kunt maken. Waar moet je opletten, wat zijn leuke shots? Wat kan je allemaal met je gsm? In het tweede deel van de vorming gaan we zelf aan de slag en leren we het filmpje bewerken en maken we er een mooi eindproduct van.


Veel gestelde vragen

Welke kleren doe ik het best aan?

Doe je speelkleren aan!
Niets is fijner dan een hele middag gewoon volledig los te kunnen gaan.
Voor de echte fans zijn verkleedkleren natuurlijk ook toegestaan.

Een sessie is volzet. Kan ik me toch inschrijven voor die sessie?

Helaas is dat niet meer mogelijk.
Indien je er echt van overtuigd bent dat dat jouw sessie is, vraag dan op de dag zelf aan de infostand of er nog een plaatsje is vrijgekomen. First come, first serve.

Kunnen we ter plekke nog iets kopen om te eten of te drinken?

Ja, we voorzien drankjes aan anderhalve euro en je zult ook een hotdog kunnen kopen voor twee euro. Tijdens de pauze voorzien we een vieruurtje voor iedereen. 

Ik ben niet ingeschreven, kan ik toch nog komen?

Ja, dat kan! Maar je kunt enkel aansluiten bij de sessie die nog niet volzet zitten. Dus best van al toch op voorhand inschrijven :) 

Ik wil nog iets wijzigen aan mijn inschrijving, kan dat?

Je mailt het best van al naar dan! 

Ik wil mijn inschrijving annuleren

Hiervoor mail je best naar

Waarvoor ben ik verzekerd?

De deelnemers zijn binnen het terrein van het event en tijdens de begeleide activiteiten verzekerd tegen lichamelijke letsels en burgerlijke aansprakelijkheid. De kosten ten gevolge van het aanbrengen van materiële schade ten nadele van andere deelnemers of van het terrein dienen door de deelnemers zelf gedragen te worden.

Publicatie en privacy van deelnemers

De persoonlijke gegevens die je aan ons overmaakt bij inschrijving worden op onze beveiligde website permanent bewaard en worden enkel door VDS-medewerkers die deze gegevens nodig hebben verwerkt. Gegevens worden nooit aan derden overgemaakt tenzij dit noodzakelijk is en nooit meer dan nodig (bv. aan overheidsdiensten, externe begeleiders van vorming…).    

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw maakt foto’s en filmpjes van deelnemers. Het betreft meestal spontane foto’s en sfeerbeelden. Soms worden er ook gericht foto’s genomen. Voor deze foto’s vragen we bij inschrijving of aanvang expliciete toestemming zoals de privacywet voorschrijft. Bij jongeren -16 jaar vragen we toestemming aan de ouders. Beeldmateriaal wordt teeds met respect gebruikt in onze nieuwsbrief, brochures, op promomateriaal, onze website en sociale media, alsook bewaard in functie van rapportering aan de overheid en andere organisaties die ons financieel steunen. 

Via  kan je op elk moment vragen om je keuze aan te passen en je persoonlijke gegeven opvragen, verbeteren of laten wissen.”

We hechten veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens en het respecteren van jouw privacy. Lees ons volledige privacybeleid.

Bekijk de foto's van vorige keer


Nog vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met


Neem zeker ook eens een kijkje op onze facebookpagina.