12 nov 2018

Wat is een spelnamiddag?

Jij kan aan de vorming van deze cursussen bijdragen! Hoe?!

Speelplein, jeugddienst of kinderopvang?

VDS Antwerpen organiseert jaarlijks vijf cursussen waarop jongeren gevormd worden tot animator in het jeugdwerk. Deze enthousiaste animatoren in spé gaan tijdens de cursus door een leerproces waarbij ze flitsende, spetterende activiteiten vol fantasie en uitdaging leren uitwerken op kindermaat. Op de voorlaatste dag van de cursus willen we hen tijdens de spelnamiddag laten kennismaken met de realiteit van een speelplein- of grabbelpaswerking.

Door een namiddag met volle goesting te komen spelen op de spelnamiddag. Meer dan 50 cursisten boksen -onder intensieve begeleiding van de VDS instructeurs- een uitdagend open speelaanbod in elkaar. De namiddag wordt volledig ingekleed in een creatief thema! Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn meer dan welkomen om te komen spelen van 13u00 tot 16u30. Deze leuke namiddag vol speelplezier is volledig gratis en de kinderen krijgen er een vieruurtje bovenop!

Het spelen tijdens een kindernamiddag wordt volledig begeleid door onze cursisten. De begeleiding van de aankomst en het vertrek op de cursuslocatie wordt door jullie voorzien. Neem ten laatste één maand voor datum contact op met ons zodat we al een goede inschatting kunnen maken van het aantal te verwachten deelnemers.

krokusvakantie

paasvakantie

zomervakantie

donderdag 7 maart
13u00 tot 16u30
locatie: Jeugdverblijf Sint-Jansbrug, Heikantstraat 22, Malle
Thema: The wild west is the best!

Donderdag 11 april

13u00 tot 16u30
locatie: Jeugdkamp De Maat, De Maat 4,  Mol
Thema: met de jeep door het oerwoud

 

Donderdag 18 april 
13u00 tot 16u30 
locatie: jeugdkamp de Maat, De Maat 4,  Mol
thema: en ze speelden nog lang en gelukkig

woensdag  3 juli
13u00 tot 16u30
locatie: de Zonnedauw, Vlinderstraat 1, Geel
thema: clown, olifant en alles ertussen!

Meer weten?

Kim Copejans
Lokaal Ondersteuner Antwerpen
kim@speelplein.net
T 0488 31 72 26