05 mrt 2018

DNA 30: Hoofdpijn of 'hoofd zijn'

Hoofdanimator op het speelplein

Op 9 maart lanceert de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk een nieuwe inhoudelijke brochure over de hoofdanimator op het speelplein. We verzamelden alle informatie over het profiel, het takenpakket, de rollen en de uitdagingen van hoofdanimatoren met als doel speelpleinen te inspireren. Deze DNA is opgebouwd aan de hand van het traject dat een hoofdanimator doorloopt:

  • Het profiel van de hoofdanimator op basis van het competentieprofiel van de Vlaamse Overheid
  • Werven en selecteren van hoofdanimatoren
  • Voorbereiden op hun taak als hoofdanimator
  • Het takenpakket van een hoofdanimator op basis van de 6 rollen
  • De hoofdanimator binnen het speelpleinteam
  • Blijven uitdagen van de hoofdanimatoren
  • Afscheid en overdracht

Het eerste hoofdstuk in primeur

Nieuwsgierig?

Download hier in primeur één van de hoofdstukken en dompel je onder in de wereld van de hoofdanimator. Lees alvast hoe een hoofdanimator als voorbeeldspeler aan de slag kan op het speelplein.

Vanaf 9 maart 2018 op papier verkrijgbaar via www.materiaalmagazijn.be. Speelpleinen die lid van de VDS zijn kunnen de volledige brochure vanaf dan gratis downloaden op www.speelplein.net/brochures.

Onze andere DNA-brohures

De VDS bundelt thematische inhoud over spelen en speelpleinwerk in een reeks brochures onder de noemer DNA. Op speelplein.net/brochures staan ze gerangschikt van meest recent naar eerder verschenen. Je kan ook de lijst in volgorde van nummer bekijken. Veel leesplezier!


Animatoren kunnen alle brochures gratis lezen

Is jouw speelplein lid van de VDS, koppel dan jouw animatoren op www.speelplein.net aan je werking. Op die manier kunnen zij alle producten, films, tools... integraal op onze website downloaden en gebruiken.