31 aug 2017

Een Europese vrijwilliger op je speelplein?

Het Don Bosco Speelplein van Halle zwierde deze zomer opnieuw de deuren open voor een groepje buitenlandse animatoren uit Duitsland en Malta.  

“Europese vrijwilligers zijn een vaste waarde op ons speelplein. Ze brengen niet alleen nieuwe spelletjes, dansjes en liedjes mee, maar vaak ontstaan ook vriendschappen die lang blijven duren. Zo komt een Tsjechische vrijwilligster van enkele jaren geleden nu nog elke zomer terug voor een weekje of twee speelplein in Halle.” vertelt speelpleinverantwoordelijke Sarah. 


Een ervaring voor het leven

“Ik was vooral bang dat de kinderen me niet zouden verstaan. Kinderen verstaan vooral de taal van het spel. We trekken ons plan, al was dat vooral via gebarentaal bij de kleinste kinderen. We worden door de andere monitoren zeer goed opgevangen en de sfeer is hier echt geweldig.” zegt Marilyn uit Malta. 

Ook Lucas uit Duitsland is enthousiast. “De kinderen op dit open speelplein in Halle krijgen meer keuzevrijheid wat ze willen spelen. Ik heb hier echt al veel uit geleerd. Dit is een ervaring voor het leven!”



Ik was bang dat de kinderen me niet zouden verstaan, maar ze verstaan vooral de taal van het spel.

ook op jouw speelplein?

Wil je de kinderen, jongeren en animatorenploeg ook zo’n internationale boost geven? Via het subsidieprogramma Erasmus+ Youth in Action krijg je centen én ondersteuning om zo’n buitenlandse vrijwilliger naar je speelplein te halen. 

Meer weten? De VDS nodigt JINT uit om live meer te vertellen over de mogelijkheden en hoe je subsidies kan aanvragen. Een medewerker komt meer info geven op volgende momenten:

  • West-Vlaanderen - regio-overleg - najaar 2017
  • Oost-Vlaanderen - CaféIdee - 23 november 2017
  • Vlaams-Brabant - Speelpleincafé - te bepalen
  • Antwerpen - Speelpleincafé - voorjaar 2018
  • Limburg  - Goe gedacht - 14 oktober 2017

Details volgen in de uitnodiging van deze evenementen. Je kan ook steeds terecht bij JINT of op één van de JINT infomomenten in Brussel. 

JINT


JINT vzw stimuleert en ondersteunt de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties.

www.jint.be