Lid worden in 2017

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) vzw ondersteunt proactief alle speelpleinwerkingen in Vlaanderen en Brussel. Ons doel: meer én betere speelkansen in de vrije tijd van elk kind! 

Lokaal werken is onze sterkte. We organiseren opleiding voor jongeren en verantwoordelijken, regionale trefmomenten en vorming ter plaatse. We geven advies of stappen actief mee in een begeleiding, op maat van jouw werking. Op bovenlokaal niveau, Vlaams en Federaal komt de VDS op voor de belangen van het spelende kind en het speelpleinwerk als unieke jeugdwerkvorm. In diverse werkgroepen en adviesraden worden we gewaardeerd voor onze sterke visie op spelen en brede kennis van het jeugdwerk. We gaan voortdurend op zoek naar boeiende samenwerkingen en projecten. We ontwikkelen kant-en-klare producten die zorgen dat jij kan bouwen aan nog straffer speelpleinwerk! 

Meer lezen: www.speelplein.net/overons


Jouw voordelen

Los van het feit dat jouw bijdrage er voor zorgt dat we spelen op verschillende niveaus in de kijker kunnen plaatsen én voor speelpleinwerk als unieke jeugdwerkvorm kunnen opkomen, levert het je ook rechtstreeks een aantal voordelen op:

Korting

 • Leden krijgen éénmalig 5% korting via een unieke kortingscode voor aankopen van kwalitatief speelmateriaal op www.materiaalmagazijn.be. Het hele jaar door te gebruiken, ook bovenop de 5% korting tijdens de groepsaankoop in het voorjaar.
 • Daarnaast krijg je 3 kortingscodes, in te zetten naar keuze op onze producten en diensten. Een organisator kan via het persoonlijk profiel op www.speelplein.net te allen tijde zien hoeveel codes nog beschikbaar zijn en waarvoor reeds codes gebruikt werden.
De kortingen in 2017 zijn verdubbeld ten opzichte van 2016.
   De kortingen worden toegekend zodra de VDS de betaling van het lidgeld ontvangen heeft en gelden tot 31/12/2017.


Nood aan een voorbeeld?
Klik hier om te zien hoe het systeem van de kortingscodes werkt.

Wat je krijgt

 • NIEUW! Exclusieve toegang tot alle digitale producten via je persoonlijk profiel op www.speelplein.net vanaf 1 januari 2017. (brochures, films, instrumenten…)
 • Je hebt recht op 2 gratis adviezen ter plaatse.
 • Jij en jouw schepen ontvangen 2x per jaar ons inhoudelijk magazine Pit. rond een actueel thema. (voorjaar – najaar)
 • We sturen naar elke werking een standaard pakket met nieuwe cursusfolders voor animator, hoofdanimator, instructeur en verdere vorming. Als lid krijg jij de kans om het aantal cursusfolders dat we opsturen zelf te bepalen. 
 • Elke animator ontvangt, indien je ons hun gegevens bezorgt:
            - een zomerposter met speelideeën + klein gadget. (juni)
            - een herfstposter met kalender voor het nieuwe werkjaar. (december)
            - onze digitale nieuwsbrief ‘Speelplein Nieuwsoverzicht’. (10x/jaar)

Jaarlijkse bijdrage

Een organisator draagt de eindverantwoordelijkheid over de volledige speelpleinwerking.
    Sinds juni heeft de VDS een definitie speelpleinwerk die de vraag beantwoordt: “Wat is speelpleinwerk en wat niet?”. 
 
 • Je betaalt slechts één bijdrage als organisator, ook al heb je meerdere werkingen. Je sluit aan voor het volledig aantal animatoren over alle werkingen heen.
 • Nieuwe leden kunnen, ongeacht de grootte van hun animatorenploeg, éénmalig aansluiten aan een goedkoper kennismakingstarief.
 • We maken een onderscheid tussen particuliere en gemeentelijke organisatoren. De VDS vindt het belangrijk dat ook particuliere organisatoren kunnen deelnemen aan het aanbod en houdt hun bijdrage bewust lager.
 • Niet-speelpleinorganisatoren kunnen aansluiten als sympathisant. Dan betaal je €150. Je ontvangt van ons magazine Pit., 1 bordje 'lid van', onze digitale nieuwsbrief en je hebt exclusieve toegang tot alle digitale producten.   

294 x bedankt!

294 speelpleinorganisatoren zijn lid van de VDS in 2017. Samen vertegenwoordigen zij 435 speelpleinwerkingen in Vlaanderen en Brussel.
Bedankt voor het vertrouwen! 


Word lid

Vul dit formulier in en bezorg aan vdsinfo@speelplein.net.


Jouw bijdrage maakt een verschil!

Slechts ± 4% van onze totale inkomsten halen we uit lidgeld, nl. € 75.000. Toch maakt dit bedrag een wezenlijk verschil in ons streven om zo dicht mogelijk bij jouw werking te staan. We betalen hiermee het loon van ± 1,5 voltijdse lokaal ondersteuner.

Het verschil tussen bv. een algemeen advies aan de telefoon of een advies ter plaatse, op maat, door iemand die je werking van dichtbij kent.


De folder 'lid worden 2017'


Nog vragen?

Neem contact op met je lokale speelpleinondersteuner. Voor vragen rond facturatie mail je naar vdsinfo@speelplein.net of bel je Evelyn (015/28 73 90).