Vorming voor startende speelpleinverantwoordelijken

Wat mag je verwachten van de vormingen voor startende speelpleinverantwoordelijken?

Drie opeenvolgende dinsdagen over boeiende thema's waar elke (startende) speelpleinverantwoordelijke mee te maken krijgt.

Samen met andere speelpleinverantwoordelijken die (net) gestart zijn kom je de basis te weten van speelpleinwerk. Een vliegende start waarna je je nog altijd verder kan verdiepen in alle andere speelpleinthema's. 


Als 'starter' sta je er niet alleen voor


Drie themadagen

Volg ze alledrie (AANRADER!) of kies op thema.

Dag 1: THE S-FILES: SPEELPLEINWERK VAN A TOT Z

Wat is speelpleinwerk en wat komt er allemaal bij kijken? Alle ingrediënten voor een kwalitatieve werking vind je in het speelpleinbasisschema van de VDS. We gidsen je doorheen de verschillende pijlers van het schema en staan stil bij een aantal belangrijke thema’s waar je als (startende) speelpleinorganisator verantwoordelijk voor bent. Na deze dag heb je een duidelijk beeld over het speelpleinwerk in zijn geheel, met al zijn dimensies. 

 

 

 

Dinsdag 16 januari 2018

Dag 2: PLOEGBAAS VAN EEN ANIMATORENTEAM

Als speelpleinverantwoordelijke ben je ook de ploegbaas van een bende animatoren. Ze kijken naar jou voor ondersteuning en leiding. Wie zijn deze animatoren? Hoe ga je met hen om? En vooral: hoe haal je het beste in hen naar boven zodat zij en je speelpleinwerking stralen?! Ontdek je rol als verantwoordelijke binnen de begeleidersploeg.

 

Dinsdag 23 januari 2018

Dag 3: SPECIFIEKE WETGEVING VOOR JE SPEELPLEINWERKING

Weet je welke regels en wetten specifiek van toepassing zijn op speelpleinwerkingen? Je KIDS-ID meenemen naar de Efteling bijvoorbeeld. En welke niet ;)? Een bewijs van goed gedrag en zeden vragen aan je animatoren bijvoorbeeld. Verwacht je aan duidelijke informatie over de wettelijke kantjes van het speelpleinwerk. Na deze dag ga je ook vlot om met de regelgeving rond attesten in het jeugdwerk, zodat je met een gerust geweten de speelpleinzomer kan ingaan.  

Dinsdag 30 januari


Praktische informatie

Waar & wanneer?

Drie dinsdagen in januari van 9u30 tot 16u30

In Mechelen op de VDS-bureau (Lange Ridderstraat 22)

  • 16 januari 2018
  • 23 januari 2018 
  • 30 januari 2018 

Prijs & inschrijven

 

Niet-leden

Lid van de VDS

Factuur

Individuele inschrijving

€80

€80

 

nee

 

 

'Groepsinschrijving' door de verantwoordelijke

 

€80/deelnemer

20% korting op de factuur

met kortingscode per vorming

ja

Inclusief broodjeslunch, drankjes en koekjes

Let op!

  • Ons systeem kan enkel de ledenkorting toekennen als je jezelf inschrijft via je profiel als speelpleinverantwoordelijke.
  • Ook een factuur kan enkel via die weg opgemaakt worden.  
  • Bij groepsinschrijvingen sturen we automatisch een factuur naar de verantwoordelijke. Je kan je korting pas verzilveren nadat je de bijdrage van het lidgeld betaalde. Het spreekt dat wie zijn lidmaatschap nog niet betaalde, ook geen recht heeft op de korting.

Werk je met een bestelbon? 
Bezorg ons de bon een dag voor de vorming via  of Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen.


Hoe geraak ik er?

Met het openbaar vervoer

met de TREIN

Het station van Mechelen ligt op 10 minuutjes wandelen van het landelijk secretariaat. Bij het buitenkomen wandel je de H. Consciencestraat in richting noorden. Deze blijf je de hele tijd volgen tot hij overgaat in de Bruul, nadat je op een brug over de Dijle bent gewandeld. Na deze brug neem je de eerste straat rechts (Hazenstraat). Deze straat gaat over in de Lange Ridderstraat. Tegenover de 2e straat links, vind je aan de rechterkant ons secretariaat. 

Met de auto

Plan je weg met een routeplanner! (maps.google.be, www.viamichelin.be, www.mappy.be, …) 

Opgelet, in de Lange Ridderstraat mag je niet parkeren. In de omliggende straten kan je maximum 2 uur betalend parkeren (€3 voor 2uur). Voor langere parkeertijden wijk je best uit naar de parkings Zandpoortvest 2 (€3 voor een ganse dag) of het Douaneplein (gratis parkeren).

 Veel gestelde vragen

Publicatie en privacy van deelnemers

Op VDS-initiatieven wordt beeldmateriaal verzameld dat later op onze website, via sociale media of in publicaties terecht kan komen. Door in te schrijven voor een cursus of trefmoment, stem je daarmee in. Zie je bepaalde foto’s of filmpjes liever toch niet gepubliceerd, laat het ons dan weten. 

De persoonsgegevens van alle deelnemers worden opgeslagen in een database, uitsluitend bedoeld voor intern gebruik en om je op de hoogte te houden van toekomstige activiteiten en relevant speelpleinnieuws. Je hebt steeds het recht op inzage en correctie van de door de VDS bewaarde informatie.

Inschrijven

Inschrijven voor de verschillende vormingsdagen doe je hier.

Let op! Wil je een factuur of kortingscode toepassen? Schrijf dan in via de groepsinschrijving op jouw speelpleinprofiel. 

Je kan inschrijven tot een dag voor de vorming.

Je dient voor elke vorming apart in te schrijven. Zo stel je je programma op maat samen.

 


Nog vragen?

Marjan Beullens
Coördinator productontwikkeling

T 015 28 73 90