ONS DOEL: MEER EN BETERE SPEELKANSEN IN DE VRIJE TIJD VAN ELK KIND

Vorming & cursussen

Go

Opleiding voor jongeren in elke regio, elke vakantie van 'animator' tot 'instructeur'. Via regionale trefmomenten of een vorming ter plaatse. Verantwoordelijken krijgen een specifieke traject aangeboden.

Speelplein ondersteuning

Go

We geven advies ter plaatse, maken een analyse van je speelplein of stappen actief mee in een procesbegeleiding op maat. De VDS zet spelen en speelpleinwerk in de kijker bij verschillende overheden en media.

Beter spelen begint hier

Go

De VDS inspireert met informatie, producten en wetgeving per thema om de (speel)kwaliteit van je speelplein te versterken. Bv. speelideeën, kleuters, toegankelijkheid, ploeg, ...

Speelpleinwerk is een unieke jeugdwerkvorm en gedragen door de kracht van jongeren. Spelen om te spelen staat voorop! We streven ernaar dat iedereen kan deelnemen.

Nieuws & updates

20171116-cursusco-animatorin2018

Cursus co-animator in 2018


In 2018 organiseren we 5 co-animatorcursussen. De co-animatoren volgen de cursus samen met de groep animatorcursisten. Inschrijven kan vanaf nu.

16 nov 2017 Meer lezen
20171116-vormingvoorspeelpleinverantwoordelijken-voorjaar2018

Vorming voor speelpleinverantwoordelijken - voorjaar 2018


In het voorjaar biedt de VDS vorming aan op maat van speelpleinverantwoordelijken. 3 vormingsdagen in januari specifiek voor startende verantwoordelijken en 2 studiedagen rond de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018.

16 nov 2017 Meer lezen
20171115-nogt.e.m.19november10kortingopallegezelschapsspelen

Nog t.e.m. 19 november 10% korting op alle gezelschapsspelen!


Nog t.e.m. 19 november krijg je 10% korting op alle gezelschapsspelen bij het MateriaalMagazijn.

15 nov 2017 Meer lezen

Schrijf je in !

Voor een cursus, evaluatiemoment of trefdag.

Speelplein in je buurt

Nieuwsbrief

We houden je op de hoogte met het laatste speelpleinnieuws per regio.

Inschrijven

In de kijker

Zet je speelplein op de politieke agenda!

Zet je speelplein op de politieke agenda!


Op 14/10/2018 zijn het verkiezingen. Het nieuw gemeentebestuur maakt plannen voor de komende 6 jaar in je gemeente. In het meerjarenplan zullen zaken staan die je speelplein aanbelangen of beïnvloeden. Je kan politici dus maar beter de voorzet geven, dan af te wachten.

  Meer lezen  
Word de beste versie van jezelf!

Word de beste versie van jezelf!


Schrijf je in voor een erkende cursus animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. De cursus verdere vorming is een uitbreiding op de basiscursus animator, leidt niet tot een attest, maar is jouw kans om een echte speelexpert te worden.

  Meer lezen  
Vorming voor startende speelpleinverantw.

Vorming voor startende speelpleinverantw.


Gedurende drie weken in januari 2018 bieden we 3 vormingsdagen aan voor startende speelpleinverantwoordelijken. Zet dinsdag 16, 23 en 30 januari maar in je agenda. Bekijk de inhoud van de vormingsdagen en schrijf je meteen in!

  Meer lezen